Malé, guľaté, sladké, zelené - jednoducho na zjedenie

Autor: Eva Oriňáková | 29.6.2012 o 16:16 | Karma článku: 4,48 | Prečítané:  720x

Čerstvý mladý hrášok je vlastne nedozretým semenom hrachu siateho. Na rozdiel od sušeného hrachu, ktorý sa považuje za strukovinu, zelený hrášok zaraďujeme k zelenine. Má chemicky iné zloženie ako sušený hrach.

Tento malý poklad je bohatým zdrojom vitamínov (najmä B, E, C) a stopových prvkov. V surovom stave si uchováva najviac látok a preto je najjednoduchšie ho iba vylúskať a zjesť.

Pre náročnejších ponúkam ako alternatívu jednoduchý recept.


Potrebujeme:

  • mladý čerstvý hrášok
  • mladá cibuľka
  • čerstvý kôpor
  • olej lisovaný za studena (napr. olivový)

 

Postup:

Hrášok vylúpeme. Vyberáme si mladé, pekné struky bez škvŕn. Tučné, staršie struky obsahujú hrášok, ktorý je už tvrdý a bez sladkosti. My ale chceme chutné, šťavnaté plody.
Cibuľu nakrájame nadrobno alebo na polkolečká. Pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a olej lisovaný za studena. Dobre premiešame.

A svieža maškrta je na svete:

 

hrasok.jpg

Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

TECH

Veľký objav astronómov, ďaleké planéty môžu mať vodu aj život

V systéme Trappist-1 je sedem Zemi podobných planét. Tri z nich môžu mať oceány z tekutej vody.

KOMENTÁRE

Každý astronóm a tvorca nových liekov im pripomína, aké sú nuly

Namiesto cesty ľudstva na Mars, rozprávajú blázni o malom človeku.


Už ste čítali?