reklama

Broskyňová inšpirácia - jedzme to, čo nám teraz príroda dáva

Marhuľové hody sú už za nami. Kráľovské žezlo ovocia prebrali broskyne. Už asi dva-tri týždne nosíme zo záhradky každý deň takúto úrodu:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Obrázok blogu

Poviete si: „Tí si toho ale nazavárajú!"

Figu borovú.

„A čo s tým teda robíte?"

Toto:

1.Jeme ich na raňajky.
2. Rozmixujeme si ich do letného nápoja so zelenými bylinkami.
3. Jeme ich na obed.
4. Podelíme sa so susedmi a rodinou.

Najčastejšie ich konzumujeme v takej podobe, ako ich príroda stvorila. Ak sú mäkké a šupka sa z nich sama vyzlieka, ja osobne si ich rada aj ošúpem.

Ujala sa u nás však aj broskyňová „polievka".

Recept je veľmi jednoduchý. Broskyne rozmixujeme v mixéri. Môžeme si do toho potom pridať celé nakrájané kúsky broskýň alebo iného ovocia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Ďalšou variáciou sú broskyne s hrsťou rozmixovaných černíc (to červené na fotke). Deťom (malým aj veľkým) do toho môžete pridať rozmixovaný jeden-dva banány a budú to mať sladšie aj bez cukru:-)

V letnom období si nekupujeme skoro žiadne jedlo. Do obeda jeme broskyne a poobede uhorky a paradajky. K zeleninke ešte pridáme niečo na zasýtenie (pohánka, obilniny, zemiaky,...). Záhradka nás uživí. Je toho naozaj dosť.

Poviete si - nie každý má možnosť pestovať si svoje vlastné. Áno, to je pravda. Aj ja som však donedávna dokázala existovať bez záhradky a jesť jednoduchšie, prirodzenejšie. Je to o hľadaní nových spôsobov. Kto nechce, hľadá dôvody prečo. Kto chce, hľadá spôsoby ako. Keď sa chce, cesta sa nájde.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Skúste teda tento článok brať ako inšpiráciu, že aj vy si môžete to vlastné vypestovať.
Je to len o tom, čo naozaj chcete. Či uprednostníte priemyselne spracované produkty a budete naďalej živiť ich masovú výrobu alebo sa pokúsite nájsť cestu späť k prírode.

Práve nám začína rodiť posledný broskyňový strom, takže broskýň budeme nosievať pomenej. Avšak aj paradajky už rodia v plnom prúde a miesto dvoch košov broskýň, začíname nosiť dva koše paradajok.

Najbližšie sa teda pripravte na článok o paradajkových variáciách :-)

Eva Oriňáková

Eva Oriňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

2v1: Dieťa (S)tvoriteľa a tvorca Zoznam autorových rubrík:  Živá stravaReceptySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu