Poviete si: „Tí si toho ale nazavárajú!"
Figu borovú.
„A čo s tým teda robíte?"
Toto:
1.Jeme ich na raňajky.
2. Rozmixujeme si ich do letného nápoja so zelenými bylinkami.
3. Jeme ich na obed.
4. Podelíme sa so susedmi a rodinou.
Najčastejšie ich konzumujeme v takej podobe, ako ich príroda stvorila. Ak sú mäkké a šupka sa z nich sama vyzlieka, ja osobne si ich rada aj ošúpem.
Ujala sa u nás však aj broskyňová „polievka".
Recept je veľmi jednoduchý. Broskyne rozmixujeme v mixéri. Môžeme si do toho potom pridať celé nakrájané kúsky broskýň alebo iného ovocia.
Ďalšou variáciou sú broskyne s hrsťou rozmixovaných černíc (to červené na fotke). Deťom (malým aj veľkým) do toho môžete pridať rozmixovaný jeden-dva banány a budú to mať sladšie aj bez cukru:-)
V letnom období si nekupujeme skoro žiadne jedlo. Do obeda jeme broskyne a poobede uhorky a paradajky. K zeleninke ešte pridáme niečo na zasýtenie (pohánka, obilniny, zemiaky,...). Záhradka nás uživí. Je toho naozaj dosť.
Poviete si - nie každý má možnosť pestovať si svoje vlastné. Áno, to je pravda. Aj ja som však donedávna dokázala existovať bez záhradky a jesť jednoduchšie, prirodzenejšie. Je to o hľadaní nových spôsobov. Kto nechce, hľadá dôvody prečo. Kto chce, hľadá spôsoby ako. Keď sa chce, cesta sa nájde.
Skúste teda tento článok brať ako inšpiráciu, že aj vy si môžete to vlastné vypestovať.
Je to len o tom, čo naozaj chcete. Či uprednostníte priemyselne spracované produkty a budete naďalej živiť ich masovú výrobu alebo sa pokúsite nájsť cestu späť k prírode.
Práve nám začína rodiť posledný broskyňový strom, takže broskýň budeme nosievať pomenej. Avšak aj paradajky už rodia v plnom prúde a miesto dvoch košov broskýň, začíname nosiť dva koše paradajok.
Najbližšie sa teda pripravte na článok o paradajkových variáciách :-)