Broskyňová inšpirácia - jedzme to, čo nám teraz príroda dáva

Autor: Eva Oriňáková | 11.8.2012 o 16:11 | Karma článku: 9,16 | Prečítané:  1620x

Marhuľové hody sú už za nami. Kráľovské žezlo ovocia prebrali broskyne. Už asi dva-tri týždne nosíme zo záhradky každý deň takúto úrodu:

kosiky.JPG

 

Poviete si: „Tí si toho ale nazavárajú!"

Figu borovú.

„A čo s tým teda robíte?"

Toto:

1.Jeme ich na raňajky.
2. Rozmixujeme si ich do letného nápoja so zelenými bylinkami.
3. Jeme ich na obed.
4. Podelíme sa so susedmi a rodinou.

Najčastejšie ich konzumujeme v takej podobe, ako ich príroda stvorila. Ak sú mäkké a šupka sa z nich sama vyzlieka, ja osobne si ich rada aj ošúpem.

Ujala sa u nás však aj broskyňová „polievka".

Recept je veľmi jednoduchý. Broskyne rozmixujeme v mixéri. Môžeme si do toho potom pridať celé nakrájané kúsky broskýň alebo iného ovocia.

 

 

polievka.JPG

 


Ďalšou variáciou sú broskyne s hrsťou rozmixovaných černíc (to červené na fotke). Deťom (malým aj veľkým) do toho môžete pridať rozmixovaný jeden-dva banány a budú to mať sladšie aj bez cukru:-)

 

V letnom období si nekupujeme skoro žiadne jedlo. Do obeda jeme broskyne a poobede uhorky a paradajky. K zeleninke ešte pridáme niečo na zasýtenie (pohánka, obilniny, zemiaky,...). Záhradka nás uživí. Je toho naozaj dosť.

Poviete si - nie každý má možnosť pestovať si svoje vlastné. Áno, to je pravda. Aj ja som však donedávna dokázala existovať bez záhradky a jesť jednoduchšie, prirodzenejšie. Je to o hľadaní nových spôsobov. Kto nechce, hľadá dôvody prečo. Kto chce, hľadá spôsoby ako. Keď sa chce, cesta sa nájde.

Skúste teda tento článok brať ako inšpiráciu, že aj vy si môžete to vlastné vypestovať.
Je to len o tom, čo naozaj chcete. Či uprednostníte priemyselne spracované produkty a budete naďalej živiť ich masovú výrobu alebo sa pokúsite nájsť cestu späť k prírode.

Práve nám začína rodiť posledný broskyňový strom, takže broskýň budeme nosievať pomenej. Avšak aj paradajky už rodia v plnom prúde a miesto dvoch košov broskýň, začíname nosiť dva koše paradajok.

Najbližšie sa teda pripravte na článok o paradajkových variáciách :-)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Štátne IC vlaky začali opäť jazdiť. V čom sú iné?

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko sľubuje, že jej najrýchlejšie vlaky z Bratislavy do Košíc za štyri hodiny a 42 minút.

KOMENTÁRE

Smer je v jednoSmerke. Ako Mečiarov valec či kôl v plote

Fico sa k realite postavil chrbtom. Zahral sa na kôl v plote.

SVET

Útok pri istanbulskom štadióne neprežilo 38 ľudí

K útoku sa nikto neprihlásil, stopy majú ukazovať na Kurdskú robotnícku stranu.


Už ste čítali?