Malé, guľaté, sladké, zelené - jednoducho na zjedenie

Autor: Eva Oriňáková | 29.6.2012 o 16:16 | Karma článku: 4,48 | Prečítané:  711x

Čerstvý mladý hrášok je vlastne nedozretým semenom hrachu siateho. Na rozdiel od sušeného hrachu, ktorý sa považuje za strukovinu, zelený hrášok zaraďujeme k zelenine. Má chemicky iné zloženie ako sušený hrach.

Tento malý poklad je bohatým zdrojom vitamínov (najmä B, E, C) a stopových prvkov. V surovom stave si uchováva najviac látok a preto je najjednoduchšie ho iba vylúskať a zjesť.

Pre náročnejších ponúkam ako alternatívu jednoduchý recept.


Potrebujeme:

  • mladý čerstvý hrášok
  • mladá cibuľka
  • čerstvý kôpor
  • olej lisovaný za studena (napr. olivový)

 

Postup:

Hrášok vylúpeme. Vyberáme si mladé, pekné struky bez škvŕn. Tučné, staršie struky obsahujú hrášok, ktorý je už tvrdý a bez sladkosti. My ale chceme chutné, šťavnaté plody.
Cibuľu nakrájame nadrobno alebo na polkolečká. Pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a olej lisovaný za studena. Dobre premiešame.

A svieža maškrta je na svete:

 

hrasok.jpg

Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Štátne IC vlaky začali opäť jazdiť. V čom sú iné?

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko sľubuje, že jej najrýchlejšie vlaky z Bratislavy do Košíc za štyri hodiny a 42 minút.

KOMENTÁRE

Smer je v jednoSmerke. Ako Mečiarov valec či kôl v plote

Fico sa k realite postavil chrbtom. Zahral sa na kôl v plote.

SVET

Útok pri istanbulskom štadióne neprežilo 38 ľudí

K útoku sa nikto neprihlásil, stopy majú ukazovať na Kurdskú robotnícku stranu.


Už ste čítali?